Techniek

LED XL ontwikkelt eigen LED scherm technieken.

LED XL is niet alleen specialist in LED schermen, maar sinds kort ook producent van hoogwaardige displays. Omdat wij snappen hoe de techniek van LED schermen in elkaar steekt, kunnen we een hoge kwaliteit garanderen bij nieuw aan te schaffen producten én in onderhoud. Door de hoge aanvang lichtsterkte van 11000 cd/m2 hoeft ons scherm maar op een laag percentage van zijn kunnen te presteren. Dat maakt de onderdelen zeer duurzaam.

Zoals gezegd is lichtsterkte een zeer belangrijk aspect om op te letten bij aanschaf van een led videoscherm, met name bij outdoor toepassingen.

Om zonlicht te kunnen weerstaan moet een outdoor ledscherm minimaal 5000 cd/m2 kunnen leveren aan lichtsterkte. Met in het achterhoofd een degradatie van 10% per jaar is het een eenvoudige rekensom hoe uw ledscherm eruit ziet wanneer de aanvang capaciteit slechts 6000 of 6500 cd/m2 is. Kiest u voor ons FOXL P10, dan is de aanvang capaciteit wel 11000 cd/m2. Zichtbaarheid is dus, ook over een periode van 10 jaar, geen enkel probleem.

KALIBRATIE

In samenwerking met Foxconn heeft het Research en Developmentteam (R&D) van LED XL het outdoor FOXL P10 scherm ontwikkeld naar Europese maatstaven. Dit outdoor LED scherm geeft een hogere lichtopbrengst en onderzoek heeft aangetoond dat de kleuren minder snel degraderen dan bij andere schermen door periodieke kalibratie. De FOXL P10 heeft een langere levensduur en een lagere onderhoudsinterval.

TECHNOLOGISCHE UITDAGING

De aanleiding voor het ontwikkelen van een eigen LED videoscherm is dat wij opmerkten dat er nog een grote technologische slag geslagen kon worden. Vooral op het gebied van kleurvastheid van LED screens.

COLORCONTROL

Door externe factoren als warmte-ontwikkeling en zonlicht, degraderen LED schermen in kleur- én lichtintensiteit. Lichtsterkte degradeert met 10% per jaar; reken dat maar uit! Traditionele LED schermen krijgen steeds meer moeite om de juiste lichtprestatie te leveren, waar het FOXL scherm nog ruim voldoende conditie heeft om aan de gevraagde kwaliteit te voldoen.

KLEURVASTHEID

Door de mogelijkheid van ColorControl in het besturingssysteem heeft LED XL de FOXL P10 geoptimaliseerd. Periodieke kalibratie zorgt ervoor dat we op onze schermen een meetbare optimale kleurvastheid kunnen garanderen over de gehele levensduur van uw display.

Welk LED scherm past bij u ?

Een eye-catcher op uw pand, direct communiceren met uw passanten. Een nieuwe locatie die u onder de aandacht brengt met een reclame zuil. Een LED wall voor een wielerevent met duizenden bezoekers. Een beurs waar u potentiële klanten werft met een boodschap op een helder display. Zoveel toepassingen, zoveel evenementen, zoveel wensen. Maar weet u eigenlijk al wat u wilt? Bij LED XL begint elk adviesgesprek met onze verhelderende vragen. Neem vandaag nog contact met ons op en wij helpen u verder!

Neem contact op